Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Workshop Junk Art voor Kids

Workshop Junk Art voor Kids

Workshop Junk Art voor Kids

Kunst van afval door en voor kinderen onder leiding van beeldend kunstenaar Derek Scholte

Het museumcafé van Speelgoedmuseum Kinderwereld wordt op zondag 28 februari 2016 omgebouwd tot een atelier waar echte kunst wordt gemaakt door kinderen.

De lopende tentoonstelling De Spelende Mens is het startpunt van deze workshop, waar kinderen ideeën en inspiratie op kunnen doen om vervolgens hiermee zelf aan de slag te gaan.

Beeldend kunstenaar Derek Scholte maakt kunstobjecten die bestaan uit onderdelen van gebruiksvoorwerpen. Alledaagse dingen, gebutst en vol gebruikerssporen, zijn de elementen waarmee de kunstenaar vorm geeft aan zijn fantasie. Hij bouwt machines en voertuigen die worden bestuurd door figuren op weg naar de wondere wereld die niet bestaat.

Een groot deel van zijn werk is bijeen gebracht in de overzichtstentoonstelling De Spelende Mens in Speelgoedmuseum Kinderwereld en is te bewonderen tot en met 31 juli 2016.

Derek geeft op zondag 28 februari a.s. een workshop voor kinderen. Aan de hand van een speurtocht wordt er eerst inspiratie opgedaan om vervolgens onder leiding van de kunstenaar aan de slag te gaan met het creëren van een eigen kunstwerk. Elke kunstenaar in de dop kan putten uit een enorme hoeveelheid junk (afval) die inmiddels door het museum is verzameld. Kinderen die thuis oude spulletjes, speelgoed of apparaten hebben staan die gesloopt mogen worden, kunnen dit meenemen naar het museum om het te verwerken in hun kunstwerk. Neem vooral een kijkje op de website www.derekscholte.nl, want hier kun je alvast heel veel ideeën opdoen.

De workshop Junk Art voor Kids vindt plaats op zondag 28 februari 2016 tussen 13 en 16 uur.

Er gelden normale entreeprijzen, inclusief speurtocht en materialen.