Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vakantiepret met zelfgebouwde waterraket

Vakantiepret met zelfgebouwde waterraket

Je eigen raket bouwen en vervolgens lanceren vanaf Cape Kinderwereld, dat kan tijdens de zomervakantie in Speelgoedmuseum Kinderwereld. De activiteit voor kinderen tot en met 12 jaar wordt begeleid door medewerkers van het museum en vindt plaats op woensdag 8 en woensdag 15 augustus tussen 13 en 16 uur.

Een lege petfles wordt getransformeerd tot een echte raket die je daarna zelf kunt lanceren vanaf het lanceerplatform Cape Kinderwereld. Door middel van een ingenieus pompsysteem komt de raket onder druk te staan, waardoor het projectiel tot ongekende hoogte de lucht in wordt geschoten. Rondspattend water zorgt niet alleen voor verkoelend spetterplezier, maar ook voor veel hilariteit onder de omstanders. Net als voorgaande jaren is het telkens weer een daverend succes.Bovendien krijgen de jonge astronauten tijdens de activiteit bij binnenkomst een tegoedbon voor een gratis raketijsje. Er gelden normale entreeprijzen, inclusief knutselmateriaal en raketijsje. Heb je zelf een lege petfles, neem deze mee naar het museum.

Voor ouders en grootouders is er ook van alles te beleven in Kinderwereld. Behalve dat Mickey Mouse zijn 90e verjaardag viert in Speelgoedmuseum Kinderwereld met de tentoonstelling Mickey Mouse viert feest, is de vaste collectie speelgoed zeker de moeite van het bezichtigen waard. Behalve kijken, kan zowel buiten als binnen volop worden gespeeld.

Kortom, een uitstapje naar Speelgoedmuseum Kinderwereld is het ultieme dagje uit voor het hele gezin!

Het museum is tijdens de vakantie dagelijks geopend tussen 11 en 17 uur.