Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vacature voor een junior-vrijwilliger

Vacature voor een junior-vrijwilliger

Vacature voor junior-vrijwilliger

(te combineren met de stagevacature voor Projectleider Kinderclub)

Speelgoedmuseum Kinderwereld verzamelt, beheert en presenteert speelgoed uit 1700 tot nu: materieel erfgoed dat het tastbare bewijs is van spelen, de mens aller-vroegste uiting van creativiteit, ontspanning en plezier. Het museum wil met haar speelgoedcollectie jong en oud bij elkaar brengen, hen terugvoeren naar vroegere tijden, hen het heden doen ervaren en stimuleren tot spelen, reflecteren en interactie. Middels interactieve presentaties, tentoonstellingen, activiteiten en educatief programma’s biedt het iedere bezoeker een vertrekpunt voor persoonlijke ontplooiing en levenslang leren. Kortom: het wil de, vaak eerste ontmoeting tussen de, vooral jongste, bezoekers en het fenomeen museum onvergetelijk te maken, en zo de basis te leggen voor de continuering van de persoonlijke ontdekkingsreis door Nederlands’ culturele instellingen.

Het museum is zes dagen in de week open. Daar is veel te zien én te doen voor kinderen en volwassenen. Naast het bekijken van speelgoed zijn er ook veel mogelijkheden om echt te spelen. Zo is er een antieke draaimolen van rond 1930 in gebruik en kan iedereen zich uitleven in de buitenspeelplaats. Ook is er binnen een knutselzolder en treinpark om te spelen. Elk jaar organiseert het museum een andere wisseltentoonstelling.

Speelgoedmuseum Kinderwereld zoekt Juniorvrijwilligers

Per week een dagdeel/dag (of meerdere), tot en met december

Wat ga je doen?

Het museum draait volledig op vrijwilligers. Wegens Corona worstelen we met de bezetting. Jouw inzet is cruciaal om het museum open te houden voor publiek. We zoeken vooral mensen die af en toe op weekenden en ??? kunnen werken.

Je zit achter de receptie, waar je publiek te woord staat, tickets verkoopt en wegwijs maakt in het museum. Of je zit in ‘de Kaleidoscoop’, het museumcafé waar je kleine versnaperingen verkoopt en de antieke draaimolen draait. Een aantal keren help je mee met speciale kinderactiviteiten, zoals tijdens Oktobermaand Kindermaand en Pannenkoekenbakken in de kerstvakantie.

Tijdens activiteiten of schoolvakanties zal je lekker bezig zijn en help je de ene na de andere bezoeker. Op andere momenten is het rustiger en kan je prima je studieboeken meenemen.

Wat vragen we van jou?

  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Flexibele werkhouding
  • Gastvrij
  • Affiniteit met erfgoed en cultuur
  • Houden van spelen

Wat bieden we jou?

  • Vrijwilligersvergoeding van 5 euro per uur
  • Onderdeel van de leukste museumfamilie
  • Een kijkje achter de schermen van het meest speelse museum van het Noorden

Meer informatie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Daniëlle Lokin, directeur Kinderwereld via mail: D.Lokin@museumkinderwereld.nl of via telefoon: 06 20 90 62 88

Geïnteresseerd?

Stuur uiterlijk zondag 13 september je motivatiebrief, optioneel voorzien van cv of portfolio naar Mare.Kiers@museumkinderwereld.nl.