Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vacature: Speelgoedmuseum Kinderwereld zoekt gastvrouw/gastheer

Vacature: Speelgoedmuseum Kinderwereld zoekt gastvrouw/gastheer

Maak deel uit van de leukste museumfamilie in Noord Nederland!

Kinderwereld is een speelgoedmuseum waar jong en oud actief bezig kan zijn.

Zodra je door de voordeur het museum binnenstapt, word je omringd door speelgoed en ga je een stapje terug in de tijd. Je wordt vriendelijk ontvangen en je koopt het entreekaartje bij onze gastvrouw/gastheer en zij/hij voorziet jou van de nodige informatie over het museum en wijst je de weg. Ook kun je bij hen terecht voor het kopen van een leuk souvenirtje/cadeautje.

Het museumcafé de Kaleidoscoop is de ontmoetingsplek voor bezoekers waar ook verschillende activiteiten plaatsvinden. Onder het genot van een kopje koffie kijken (groot)ouders toe hoe de kinderen zich vermaken. Onze medewerk(st)er schenkt een lekker kopje koffie of thee, maakt een heerlijke tosti, een pannenkoek of poffertjes, en dat allemaal tegen betaalbare prijsjes.

Er worden activiteiten voor de kinderen georganiseerd, groepen ontvangen en rondgeleid. Maar, wij komen helpende handen te kort. Het museum is op zoek naar vrijwilligers die het huidige team willen komen versterken.

Ben jij sociaal, representatief, creatief en kindvriendelijk, dan zijn wij op zoek naar jou!

wij zoeken

Bij Speelgoedmuseum Kinderwereld staan klantvriendelijkheid en service hoog aangeschreven. De gastvrouwen en gastheren zijn het eerste aanspreekpunt voor het publiek. Zij zien toe op naleving van de huisregels door bezoekers en helpen mindervaliden. Het assisteren bij evenementen behoort ook tot de taken. De gastvrouwen en gastheren maken deel uit van een gezellige groep vrijwilligers. 

Wij zoeken vrijwilligers die met enige regelmaat (vier dagdelen per maand bij voorkeur ook af en toe op zaterdag of zondag) inzetbaar zijn (roosters in overleg). We verwachten een dienstverlenende instelling en een representatieve uitstraling. Communicatieve en sociale vaardigheden zijn van groot belang, evenals goed kunnen samenwerken en een flexibele houding.

wij bieden

Alle gastvrouwen en gastheren krijgen een vrijwilligersovereenkomst en gratis toegang tot de musea in Drenthe die aangesloten zijn bij het Platform Drentse Musea. De vrijwilligers krijgen korting in de winkel van het museum en kunnen gratis deelnemen aan activiteiten, ook van de Kop van Drenthe. Jaarlijks wordt er voor hen een uitje en borrels georganiseerd. 

interesse en/of vragen

Bent u geïnteresseerd om vrijwilliger te worden bij Speelgoedmuseum Kinderwereld of heeft u misschien nog vragen, dan kunt u contact opnemen met ons per mail info@museumkinderwereld.nl of telefonisch tijdens kantooruren via 050501881.

Uw reacties zien we graag tegemoet op info@museumkinderwereld.nl.

Met kandidaten voeren we zo spoedig mogelijk een kennismakingsgesprek om te bepalen of de wensen en verwachtingen van beide partijen op elkaar aansluiten.