Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

VACATURE medewerker collectiebeheer

VACATURE medewerker collectiebeheer

Speelgoedmuseum Kinderwereld blij met subsidie van het Mondriaan Fonds voor erfgoedtalent!

Dankzij een subsidie van het Mondriaan Fonds kan Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden een “erfgoedtalent” aantrekken. De nieuwe medewerker collectiebeheer kan al per 15 oktober in Kinderwereld aan de slag. De subsidie maakt een (parttime) aanstelling van liefst 24 maanden
mogelijk. Raad van Toezicht en directie van Museum Kinderwereld zijn zeer ingenomen met deze mogelijkheid om de vaste staf tijdelijk uit te breiden.
In de komende twee jaar zijn er twee specifieke aandachtspunten. De afdeling Collectie start een project om achterstanden in de registratie van haar collectie weg te werken en het collectiebeheer te verbeteren. De collectie van de stichting is divers en in de loop van de jaren flink uitgebreid. In het afgelopen jaar is geïnvesteerd in het vullen van de collectiedatabase om zo web based te kunnen werken. Uit dit traject is duidelijk geworden dat migreren naar een nieuw systeem nodig is om de
aansluiting tussen de database en de fysieke werkelijkheid in de depots te verbeteren. Daarnaast is het museum bezig met een herinrichting van de vaste expositie. Deze zal draaien om genderrollen in speelgoed en de speelgoedevolutie door de tijd heen.
Met een klein team van 6 parttime medewerkers en zo’n 50 vrijwilligers houden we ons bezig met de collectie, educatie, tentoonstellingen, evenementen en activiteiten. Binnen de organisatie kijken we
allemaal verder dan onze eigen taken en springen bij als dat nodig is. Onze nieuwe collega is flexibel, creatief en heeft een gevoel voor erfgoed. Hij of zij is een zorgvuldige, sociale en integere erfgoedliefhebber die zorg wil gaan dragen voor de collectie.

Functieomschrijving:
De medewerker collectiebeheer is onderdeel van het team collectie, waarin ook de conservator en een aantal vrijwilligers zitten. De medewerker is (mede)verantwoordelijk voor het beheer en behoud van de collectie, de registratie en documentatie, standplaatscontrole en een publiekstoegankelijke ontsluiting. Ook biedt diegene inhoudelijk context rondom tentoonstellingen.

Werkzaamheden:
• is verantwoordelijk voor de collectieregistratie en -ontsluiting zodanig dat de vereiste
collectiegegevens op heldere en toegankelijke wijze zijn vastgelegd.
• is vertegenwoordiger van de afdeling collectiebeheer in de projectgroep voor tentoonstellingen en zorgt voor verantwoord gebruik van collecties in de tentoonstellingen en presentaties;
• draagt bij aan het ontsluiten en aanbieden van (digitale) informatie over objecten aan in- en externe gebruikers;
• is verantwoordelijk voor de administratieve, communicatieve, contractuele, logistieke en verzekeringstechnische afhandeling van inkomende en uitgaande bruiklenen, verwervingen, afstoting en interne verhuizingen.

Beschikt over de volgende competenties:
• kan zelfstandig en in teamverband werken, representatief en professioneel;
• is praktisch ingesteld maar ook een conceptueel denker;
• heeft een proactieve en oplossingsgerichte houding, werkt zorgvuldig en systematisch.

Beschikt over de volgende opleiding en ervaring:
• HBO- werk en denkniveau, bij voorkeur opgeleid door de Reinwardt Academie;
• kennis en ervaring met collectiebeheer en collectiebeheersystemen;
• kennis van informatievraagstukken en beheer van diverse gevarieerde collecties
• ervaring met processen rondom objecthantering, conditierapporten en objectverplaatsing;
• sterke mondelinge, schriftelijke en redactionele vaardigheden
Dienstverband en arbeidsvoorwaarden
De functie is voor 24 uur in de week, voor 2 jaar. Speelgoedmuseum Kinderwereld onderschrijft de Fair Practice Code door de Museum cao te volgen. De medewerker Collectiebeheer valt in salarisschaal 8.

Ben je geïnteresseerd?
Mail jouw CV en motivatie naar info@museumkinderwereld.nl ter attentie van Daniëlle Lokin, directeur-bestuurder. Je kunt reageren t/m vrijdag 3 september. De gesprekken met kandidaten plannen wij in op maandag 13 september. Inlichtingen over de functie zijn in te winnen bij mw. D.
Lokin via 06 20906288 en info@museumkinderwereld.nl.
Solliciteer!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie over de organisatie: zie onze website www.museumkinderwereld.nl