Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Toekenning subsidie Kickstart Cultuurfonds voor Speelgoedmuseum Kinderwereld!

Toekenning subsidie Kickstart Cultuurfonds voor Speelgoedmuseum Kinderwereld!

Speelgoedmuseum Kinderwereld krijgt ondersteuning van het Kickstart Cultuurfonds! Het museum krijgt met deze donatie de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren ten behoeve van de 1,5 metercriteria. We zijn het fonds zeer dankbaar voor deze gift.

Aanpassingen

Kinderwereld gaat verschillende activiteiten ondernemen. We betrekken juniorvrijwilligers om te helpen bij de gaten die nu vallen in de bezetting vanwege het wegvallen van kwetsbare vrijwilligers. We maken een bijzondere podcast over de ‘schoolreisjes van vroeger’. De extra kosten voor de tijdelijke tentoonstelling ‘Speelgoed op de Loop’, geïnspireerd door de Rube Goldbergmachine, worden gedekt. En we gaan ons digitale reserveringsmethode verbeteren.

Kickstart Cultuurfonds

Het Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineen geslagen. Met het nieuw opgerichte – en tijdelijke – Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de 1,5 meter samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeen gebracht.

Andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten: Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas.