Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Stagevacature voor Projectleider Kinderclub

Stagevacature voor Projectleider Kinderclub

Stagevacature voor projectleider Kinderclub

(te combineren met vacature junior-vrijwilliger)

Speelgoedmuseum Kinderwereld verzamelt, beheert en presenteert speelgoed uit 1700 tot nu: materieel erfgoed dat het tastbare bewijs is van spelen, de mens aller-vroegste uiting van creativiteit, ontspanning en plezier. Het museum wil met haar speelgoedcollectie jong en oud bij elkaar brengen, hen terugvoeren naar vroegere tijden, hen het heden doen ervaren en stimuleren tot spelen, reflecteren en interactie. Middels interactieve presentaties, tentoonstellingen, activiteiten en educatief programma’s biedt het iedere bezoeker een vertrekpunt voor persoonlijke ontplooiing en levenslang leren. Kortom: het wil de, vaak eerste ontmoeting tussen de, vooral jongste, bezoekers en het fenomeen museum onvergetelijk te maken, en zo de basis te leggen voor de continuering van de persoonlijke ontdekkingsreis door Nederlands’ culturele instellingen.

Het museum is zes dagen in de week open. Daar is veel te zien én te doen voor kinderen en volwassenen. Naast het bekijken van speelgoed zijn er ook veel mogelijkheden om echt te spelen. Zo is er een antieke draaimolen van rond 1930 in gebruik en kan iedereen zich uitleven in de buitenspeelplaats. Ook is er binnen een knutselzolder en treinpark om te spelen. Elk jaar organiseert het museum een andere wisseltentoonstelling.

Speelgoedmuseum Kinderwereld zoekt een Stagiair Projectleider Kinderclub

Uren in overleg, startend vanaf oktober

Wat ga je doen?

Het museum heeft een rijke randprogrammering voor kinderen, dat aansluit op feestdagen en actualiteit. Wij willen meer binding creëren door een Kinderclub op te richten. Jij staat aan het begin van deze club en hebt veel invloed op hoe dat eruit komt te zien.

Jouw werkzaamheden zijn zeer divers. Aan de ene kant werk je inhoudelijk aan het activiteitenprogramma. Je kijkt naar welke activiteiten we al doen en hoe dat georganiseerd wordt, onderzoekt wat wel en niet werkt en geeft vorm aan hoe wij dit aanpassen aan de Kinderclub. Je werkt samen met onze vrijwilligers die meehelpen met de uitvoering. Ook onderzoek je de rol van de kinderen zelf: willen zij mede het programma bepalen?

Aan de andere kant houd je je bezig met PR. Je schrijft een nieuwsbrief, onderzoekt hoe wij sociale media in kunnen zetten en het belangrijkste: je bindt de eerste kinderclubleden.

Wat vragen we van jou?

  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Affiniteit met erfgoed en jonge kinderen
  • Creatief/ innovatief, zelfstandig en proactief
  • Flexibele werkhouding
  • Houden van spelen

Wat bieden we jou?

  • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid bij het ontwikkelen van een kinderclub
  • Onderdeel van de leukste museumfamilie
  • Een kijkje achter de schermen van het meest speelse museum van het Noorden

Meer informatie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Daniëlle Lokin, directeur Kinderwereld via mail: D.Lokin@museumkinderwereld.nl of via telefoon: 06 20 90 62 88

Geïnteresseerd?

Stuur uiterlijk zondag 13 september je motivatiebrief voorzien van cv of portfolio naar Mare.Kiers@museumkinderwereld.nl.