Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Restauratie 'Kinderplezier', het busje op het speelplein van Kinderwereld

Restauratie ‘Kinderplezier’, het busje op het speelplein van Kinderwereld

Sinds jaar en dag staat een minibusje op het speelplein van Museum  Kinderwereld waarin kinderen ‘een ritje’ kunnen maken.

Het oldtimerbusje ‘Kinderplezier’, dat ooit deel uitmaakte van een kermisattractie, heeft zoveel ritjes gemaakt dat hij toe was aan een grondige opknapbeurt.

In het verleden heeft Autoschadebedrijf Roggeveld het busje ook al eens geheel kosteloos onder handen genomen en in de kleuren geel en wit gespoten. Het busje Kinderplezier is na al die jaren nog steeds het favoriete speelobject van de jongste bezoekers. Maar, net als al het rijdend materiaal, is na verloop van tijd ook het busje weer toe aan een grote opknapbeurt.

Voordat het zover was heeft onze vrijwilliger Gerrit Zantingh, een ervaren vakman en oldtimerdeskundige, de bus volledig gerestaureerd. Zo is de complete vergane bodem met ophangbeugels vervangen door een eentje van aluminium traanplaat.

Nadat Gerrit de bus heeft gestript, geschuurd, uitgedeukt en geplamuurd, is deze vervoerd naar autoschadeherstelbedrijf Roggeveld Roden BV.

De heer Ferdinand Mulder, eigenaar van het beste autoschadeherstelbedrijf in Drenthe, is wederom bereid gevonden de spuitwerkzaamheden te sponsoren en het resultaat mag er zijn!

Rechtstreeks vanuit de autospuiterij is de bus weer teruggegaan naar de werkplaats van Gerrit waar het  favoriete speelobject van de kinderen weer helemaal door hem is opgebouwd. De stijlen van de ramen en het imperiaal zijn vernieuwd en de houten zitjes, knipperlichten, koplampen en het stuur vervangen.

Inmiddels staat de bus weer op een geheel nieuw stalen frame op zijn oude vertrouwde stekkie.

In de verfrissende kleuren groen en wit, is het weer een ware nostalgische eyecatcher geworden bij ons op het museumplein waar Kinderwereld bijzonder trots op is!

Dat Autoschade Roggeveld Roden BV tot tweemaal toe is uitgeroepen tot beste autoschadeherstelbedrijf van Drenthe moge duidelijk zijn!

Met dank aan Roggeveld en vrijwilliger Gerrit Zantingh beleven de kinderen, als we straks weer open kunnen, de komende jaren weer heel veel rijplezier in ons museumbusje ‘Kinderplezier’.