Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Opening wisseltentoonstelling succes

Opening Kinderwereld dhr. Olthof en dhr. Kroeze Lancering nieuwe website Openings toespraak

Onder toeziend oog van kennissen, medewerkers en media opende directeur/conservator Daniёlle Lokin op 15 februari jl. de nieuwe wisseltentoonstelling; Schatjes, herinner-d-ingen om mee te spelen.

Centraal tijdens deze opening stonden de persoonlijke verhalen omtrent de objecten die het komend jaar in de wisseltentoonstelling te bezichtigen zijn. Daniёlle vertelde tijdens het openingswoord hoe ze op het idee kwam om deze tentoonstelling zo in te richten. De brandweerauto van de aanwezige heer Olthof en heer Kroeze, respectievelijk eerste en tweede eigenaar, stond hierbij centraal.

“Toen ik 6 jaar oud was, kreeg ik deze brandweerauto cadeau van mijn ouders. Ik heb er heel veel mee gespeeld. Later, toen ik ging studeren in Groningen, heb ik de auto aan het zoontje van mijn hospita gegeven. Na meer dan 60 jaar, stond enkele jaren geleden, de inmiddels volwassen zoon van mijn hospita, bij mij op de stoep. Hij vond dat de brandweerauto terug moest naar zijn eerste eigenaar. En als dank bracht hij mij een heerlijke fles wijn.” Onlangs schonk de huidige eigenaar, inmiddels ruim de 80 gepasseerd, deze brandweerauto aan Speelgoedmuseum Kinderwereld; een auto met een verhaal; een herinner-d-ing waarmee is gespeeld.

Wie deze brandweerauto en andere herinner-d-ingen vergezeld van een persoonlijk verhaal wil aanschouwen, is welkom in ons museum.