Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Op digitale berenjacht bij Speelgoedmuseum Kinderwereld!

Op digitale berenjacht bij Speelgoedmuseum Kinderwereld!

De Teddybeer is een pluchen speelgoedbeer die vernoemd is naar de Amerikaanse president Teddy Roosevelt.  Tijdens een jachtpartij weigerde Roosevelt om politieke redenen een jonge beer neer te schieten. Hij werd in 1903 met het kleine beertje afgebeeld door een cartoonist in ‘The Washington Post’. Een speelgoedfabrikant raakte geïnspireerd door deze tekening en kreeg toestemming om de naam Teddy te gebruiken voor de productie van speelgoedberen. De Teddybeer was geboren!

Of je nu jong bent of al een beetje op leeftijd, jouw beer is je beste vriend en biedt altijd troost op de momenten als jij je ziek of verdrietig voelt.

Heb jij de beren in de etalage van Speelgoedmuseum Kinderwereld al gespot?  Het is heerlijk om buiten met je neus in de frisse lucht beren te spotten in deze bizarre en moeilijke tijd.  Maar toch zijn wij het grootste deel van de dag binnen omdat wij ons moeten houden aan de maatregelen die ons zijn opgelegd door de overheid. Achter veel ramen in wijken zijn beren te vinden. Voor dit prachtige, uit Australië overgewaaide initiatief, hoef je niet perse de deur uit.

Op de website van Kinderwereld zijn heel veel beren te vinden. Ook in onze digitale collectie zijn ontelbaar veel beren te spotten. Kun jij ze allemaal vinden?  Ga  samen met je familie op digitale zoektocht via de website van het speelgoedmuseum!

Vermeld op de Facebookpagina van Speelgoedmuseum Kinderwereld, onder het bericht ‘Op digitale berenjacht bij Speelgoedmuseum Kinderwereld’, het aantal beren dat je hebt gevonden! Je mag ook een e-mail sturen naar info@museumkinderwereld.nl

De drie inzendingen met het juiste aantal of die er het dichtst bij zijn, ontvangen een cadeautje en een gezinskaart voor gratis toegang tot het museum en  het toegangsbewijs is geldig tot 31 december 2021!         

Deze activiteit sluit op 28 april 2020 om 18.00 uur.

Spelregels: Doorzoek de website en noteer het aantal beren dat je kunt vinden. Dezelfde foto’s op verschillende pagina’s tellen één keer. Vergeet ook niet te zoeken in de digitale collectie van Kinderwereld. Je komt beren tegen als knuffel, maar ook in boekjes en andere vormen van speelgoed. Heel veel plezier en succes!