Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Oktobermaand Kindermaand in Kinderwereld

Sam en de Monsterbende

Tijdens de weekenden in oktober kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten, die op zeer grote schaal worden georganiseerd door een enorme verscheidenheid aan culturele instanties.

Speelgoedmuseum Kinderwereld zet ook weer haar deuren wagenwijd open voor alle kinderen uit het basisonderwijs met het volgende activiteitenprogramma:

Zondag 6 oktober om 14 uur:
Susan Wallenberg leest voor uit Sam en de Monsterbende

Zondag 6 en 13 oktober, tussen 13 en 16 uur:
knikkerbaan bouwen

Zondag 20 en 27 oktober, tussen 13 en 16 uur:
kijkdoos knutselen

Susan Wallenberg reist tijdens de voorleesweek in oktober met Sam en de Monsterbende door heel Nederland. Op zondag 6 oktober doet Susan samen met haar dochter Kinderwereld aan en neemt de kinderen mee naar een wereld van fantasie; een wereld waar alles kan en gebeurt!

Kinderen t/m 12 jaar hebben tijdens de activiteiten op de zondagen in oktober gratis toegang. Het museum zorgt voor deskundige begeleiding en de knutselmaterialen. Maar, ligt er thuis nog ergens een lege schoenendoos, neem deze mee naar het museum. Hiermee is alvast een goede basis aanwezig voor een knikkerbaan of een kijkdoos.

De (groot)ouders mogen de kinderen meehelpen, maar een gang langs de tentoonstelling Schatjes, dierbare herinner-d-ingen is ook zeer de moeite waard. De expositie is een schatkamer aan verhalen en (speelgoed)objecten.  ‘Vergeten’ verhalen borrelen weer boven en speelse jeugdherinneringen zijn snel het onderwerp van gesprek.