Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Oktobermaand Kindermaand

Oktobermaand Kindermaand

Oktobermaand Kindermaand is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een cultureel evenement voor kinderen in de provincie Drenthe, maar inmiddels ook ver daarbuiten.

Vier zondagen in de maand oktober staan in het teken van activiteiten die gratis toegankelijk zijn voor kinderen uit het basisonderwijs.

Waterraketten bouwen en lanceren is tijdens de zomervakantie een groot succes, maar ook in oktober, met een beetje extra wind, leidt dit tot hilarische taferelen. Mocht het weer dusdanig slecht zijn, dan wordt de drukpers van stal gehaald en gaan de kinderen kunstwerken maken met behulp van een aloude druktechniek.

Ouderwets bouwplaatjes knutselen vormt ook een onderdeel van het activiteitenprogramma. Diverse platen, makkelijk en iets moeilijker, worden gekleurd, uitgeknipt en in elkaar geplakt, al dan niet met behulp van museummedewerkers, ouders of grootouders.

Hard werken maakt dorstig en daarom worden kinderen tijdens hun creatieve inspanningen getrakteerd op limonade.

De activiteiten vinden plaats op: zondag 4, 11, 18 en 25 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur:

– 4 en 11 oktober: waterraketten bouwen en lanceren.

– 18 en 25 oktober: bouwplaatjes knutselen

De toegang voor kinderen t/m 12 jaar is gratis en (groot)ouders betalen de normale entreeprijs.

Oktober is tevens de laatste maand dat de thematentoonstelling Spelen overwint alles, 1940-1945 nog te bewonderen valt. Wanneer de jeugd zich in het zweet werkt, is dit voor de (groot)ouders een mooie gelegenheid om op de valreep deze unieke expositie te ervaren.