Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Nationale Opa & Oma Dag

Nationale Opa & Oma Dag

Op reis met opa en oma in Speelgoedmuseum Kinderwereld!

In Nederland worden op 4 juni opa’s en oma’s in het zonnetje gezet.

Opa’s en oma’s spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Veel kinderen groeien op met een opa en/of oma, meestal omdat ze regelmatig oppassen. Grootouders hebben meer tijd en geduld waardoor al snel een vertrouwensband ontstaat. Het hele jaar door gaat de aandacht uit naar de kleinkinderen, behalve op 4 juni.

In Nederland, dus ook in het speelgoedmuseum, worden opa’s en oma’s samen met hun kleinkinderen in het zonnetje gezet. Er is een interactieve speurtocht ontwikkeld met allerlei  opdrachten. Wie kan of weet het beter, opa, oma of de kleinkinderen?

Op zondag 4 juni 2023 tussen 11 en 17 uur mogen grootouders op basis van een kinderkaartje het museum bezoeken. Daarnaast krijgen opa’s en oma’s een gratis kopje koffie/thee en de kinderen een glas limonade met iets lekkers.

Entreeprijs voor kinderen en grootouders is € 4,50 per persoon, inclusief speurtocht, koffie/thee en limonade. Ouders/verzorgers zijn natuurlijk ook welkom en zij betalen de entreeprijs van € 6,50 per persoon.