Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Nationale Museumweek in Kinderwereld!

Nationale Museumweek in Kinderwereld!

Pronkstuk tijdens de Nationale Museumweek in Speelgoedmuseum Kinderwereld is de Piramidemolen uit het Ertsgebergte (Duitsland).

Op zondag 15 april vindt de Museumweek Prijzenspeurtocht voor kinderen plaats tussen 11 en 17 uur.

Pronkstuk: De bewoners van het Ertsgebergte in Duitsland maakten prachtige draaiende piramides, voorzien van kunstig houtsnijwerk. De warme lucht van brandende kaarsen laat de plateaus ronddraaien. Veel van deze draaimolens droegen wel 13 of 17 kaarsen. Op de soms wel 3 of 4 etages staat een bonte verzameling van dieren, soldaten, jagers, bergmuzikanten en speelgoed. De piramidemolens werden sinds 1813 gebruikt als vervanging van de kerstboom vanwege het verbod op houtkap en werden net als een echte kerstboom versierd. De grote exemplaren zijn zeldzaam en zag je alleen in kerken en vorstenhuizen. Maar, er is ook een uniek groot exemplaar te bewonderen in Speelgoedmuseum Kinderwereld; het pronkstuk tijdens de Nationale Museumweek.

Activiteit: Kinderen ontvangen op zondag 15 april a.s. bij binnenkomst een gratis speurtocht waarmee op ze ontdekkingstocht kunnen in het museum. Als de antwoorden allemaal zijn ingevuld, kan de speurtocht worden ingeleverd. Als alle vragen juist zijn beantwoord krijgt de speurder als beloning  een prijsje.