Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Schoolreisjes

Schoolreisjes

Museum Kinderwereld is hét speelgoedmuseum van Nederland met een enorme collectie oud en antiek speelgoed. Niet alleen om naar te kijken, er kan ook volop worden gespeeld. Ieder jaar wordt in Kinderwereld, naast de vaste collectie,een thematentoonstelling georganiseerd waarbij een bepaald soort speelgoed volledig wordt uitgelicht of waarbij speelgoed uit een ander land of werelddeel centraal staat.

Speurtocht en binnen spelen

Met een speurtocht gaan de kinderen op verkenning in het museum. Naast kijken, kan zowel binnen als buiten naar hartenlust worden gespeeld; binnen spelen in het oude kruidenierswinkeltje, met behendigheidsapparaten, op de speelzolder of knippen-plakken-kleuren in de knutselkamer.

Buiten spelen

Buiten , op de grote authentieke speelplaats, kun je tollen, hoepelen, steltlopen, hinkelen, blikgooien, touwtjespringen en een ritje maken op de vliegende Hollander en de vélocipède (fiets met groot voorwiel en klein achterwiel) of een rondje draaien in de ouderwetse draaimolen!

Het schoolreisje is hét uitstapje waar alle kinderen zich het hele schooljaar al op verheugen. Om zoveel mogelijk te kunnen voldoen aan de wensen van zowel de kinderen als de schoolleiding, heeft “Kinderwereld” het pakket van schoolreisarrangementen dusdanig uitgebreid, dat voor zowel de onder- als de bovenbouw van het basisonderwijs een volledige dagbesteding, incl. lunch, mogelijk is.

Het programma bestaat voor een deel uit cultuur, educatie en spelen in het speelgoedmuseum en het andere deel bestaat voornamelijk uit actief bezig zijn in de vorm van buiten spelen, broodjes bakken, kanoën, steppen en zwemmen.

Onderbouw arrangement

Voor de onderbouw hebben wij onderstaande arrangement samengesteld in combinatie met een bezoek aan het Speelgoedmuseum Kinderwereld :

In samenwerking met Familiepark Nienoord

 • Eerst spelen, knutselen en een speurtocht in het museum, daarna lekker spelen, springen, glijden en rennen in de grote en veilige speeltuin van het Familiepark Nienoord.
 • De lunch bestaande uit frites, limonade en een ijsje, wordt gebruikt in Nienoord.

In samenwerking met Zwemkasteel Nienoord

 • Eerst spelen, knutselen en een speurtocht in het museum, daarna spetteren en zwemmen in het zwemkasteel Nienoord.
 • De lunch bestaande uit frites, limonade en een ijsje, wordt gebruikt in Nienoord

Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.

Bovenbouw arrangement

Voor de bovenbouw kan een keuze gemaakt worden uit diverse actieve mogelijkheden, bestaande uit een bezoek aan het Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden en het  watersportcentrum Westerkwartier Lettelbert in combinatie met het zwemkasteel Nienoord in Leek.

 • ‘s Ochtends bezoek aan Museum Kinderwereld.
 • Na de lunch (frites-frisdrank, uit te breiden met kroket of frikadel) gaan de kinderen per kano op een avontuurlijke tocht over de wateren rondom Lettelbert, richting het zwemkasteel Nienoord in Leek. Het spreekt vanzelf dat de kinderen zwemkleding mee moeten nemen. Bij dit arrangement is het zwemkasteel tevens het eindpunt van het dagarrangement.
 • ‘s Ochtends aankomst Watersportcentrum Westerkwartier Lettelbert.
 • Op de step gaan de kinderen naar het zwemkasteel Nienoord in Leek. Na het zwemfestijn wordt er weer teruggestept naar het watersportcentrum waar de lunch (frites-frisdrank, uit te breiden met kroket of frikadel) wordt gebruikt.
 • Na de lunch wordt een bezoek gebracht aan het Speelgoedmuseum Kinderwereld.

In samenwerking met Zwemkasteel Nienoord

 • Eerst spelen, knutselen en een speurtocht in het museum, daarna spetteren en zwemmen in het zwemkasteel Nienoord.
 • De lunch bestaande uit frites, limonade en een ijsje, wordt gebruikt in Nienoord

Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.

Wij zijn er van overtuigd, welke arrangement u ook kiest, dat de kinderen een onvergetelijke dag zullen beleven, vol actie, avontuur en speelplezier!

Indien u besluit om gebruik te maken van een van de arrangementen, dan verzoeken wij u vriendelijk, doch dringend, tijdig te reserveren !