Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Mickey Mouse viert feest!

Mickey Mouse viert feest!

 

Mickey Mouse viert feest!

’s werelds beroemdste en vrolijkste muis viert zijn 90e verjaardag in Kinderwereld-

Tentoonstelling 21-04-2018 tot 07-01-2019

Mickey wordt 90 jaar en zijn verjaardagsfeestje wordt groots gevierd in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

Mickey in zwart-wit, Mickey in allerlei kleurrijke verschijningen, je maakt het allemaal mee in de overzichtstentoonstelling Mickey Mouse viert feest!

Het begint met een muis….

Bijna had Mickey niet bestaan. Walter Disney had namelijk grote plannen met een ander cartoonfiguur: Oswald het konijn. Door een fiasco moest hij afscheid nemen van Oswald en in 1928 kwam Mickey er gelukkig toch!

In de tekenfilm Steamboat Willie is Mickey, samen met Minnie, voor het eerst te zien.

Mickey groeit uit tot een wereldfenomeen. Deze iconische muis staat volgens Walt Disney symbool voor het onbevangene, het speelse in de mens, en dat lacht om gekke dingen.

In de tentoonstelling zie je een overzicht van Mickey Mouse door de  jaren heen. Van zijn vroege periode in zwart-wit tot de vele verschijningsvormen die hij nu heeft.

Een van de bijzondere stukken in de collectie is een bordspel uit de jaren dertig. In dit reclamespel voor chocola is Mickey nog een echte muis. In het spel zit hij gevangen in een realistische muizenval!

Ook de vroege jaren van Disney komen aan bod. Bewonder de werkplek van Walter Disney en ervaar zelf hoe hij achter zijn bureau zat met alle tekenmaterialen om zich heen.

Stap in het verleden als bioscoopganger in de jaren dertig en bekijk in een ouderwetse bioscoop de eerste Mickey film in kleur ; the band concert.

Kortom, of je nu negen of negentig jaar bent, zet je oren op en betreed de wondere wereld van Mickey Mouse!

Oh boy, oh boy, I stay forever young!