Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Loomen, waterraketten bouwen en een hele week op reis met Thomas de stoomlocomotief!

Loomen, waterraketten bouwen en een hele week op reis met Thomas de stoomlocomotief!

Tijdens de zomervakantie wordt elke woensdagmiddag een activiteit georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar. ‘Grote kinderen’ mogen natuurlijk ook meedoen.
Loomen (voor beginners), waterraketten bouwen/lanceren en Thomas de stoomlocomotief zijn de ingrediënten voor creatief, spetterend, hilarisch en stomend vakantievermaak.

De grootste hype op dit moment is loomen. Met een haaknaald worden kleine gekleurde elastiekjes aan elkaar geknoopt waardoor de meest kleurrijke armbandjes en kettinkjes ontstaan. In Speelgoedmuseum Kinderwereld kunnen kinderen het loomen komen uitproberen. Aan de gevorderde loomers vragen wij hun eigen loombord (weefraam/loom) mee te nemen om aan de beginners te demonstreren wat je zoal van de elastiekjes kunt maken. De limonade staat koud!

Een zelfgebouwde waterraket van een lege petfles lanceren vanaf het platform op het speelplein van Kinderwereld, zorgt voor veel waterpret en hilariteit. Gedurende 3 woensdagen in de zomervakantie worden onder begeleiding waterraketten gebouwd van lege petflessen. Zodra de raket klaar is, wordt hij gevuld met water en vervolgens de lucht in geschoten vanaf het platform in Cape Kinderwereld. De lancering met veel rondspattend water staat garant voor spetterend zomerplezier.
Alle kinderen krijgen tijdens deze activiteit een tegoedbon voor een gratis raketijsje.

Thomas de Stoomlocomotief dendert tijdens de vakantie een week lang door het café van Kinderwereld. Thomas en zijn vriendjes zijn te bewonderen op een modelbaan van 4 bij 2 meter in de schaalgrootte 1:20 (G spoor). Ook zijn er kleurwedstrijden voor kinderen t/m 10 jaar en kan er voor een klein prijsje een echte Thomas cupcake met limonade worden gekocht.

De allerlaatste woensdag van de vakantie is gereserveerd voor de opa’s en de oma’s. Met een gratis kopje koffie/thee en limonade voor de kinderen kan er samen worden geknutseld, gespeeld of misschien wel geloomd.

Agenda:

Woe 9 juli: Loomen voor beginners
Woe 16 juli: Waterraketten bouwen en lanceren
Woe 23 juli: Waterraketten bouwen en lanceren
Zo 27 juli t/m Zo 3 aug: Thomas de stoomlocomotief
Woe 30 juli en Zo 3 aug: Thomas Kleurwedstrijd voor kinderen t/m 10 jaar
Woe 6 aug: Waterraketten bouwen en lanceren
Woe 13 aug: Opa & Oma-dag, gratis koffie/thee en limonade

De activiteiten op genoemde data vinden plaats tussen 13 en 16 uur. 
Normale entreeprijzen, inclusief materialen.