Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

LEGO® Star Warriors, de kracht van het bouwen!

LEGO® Star Warriors, de kracht van het bouwen!

LEGO® Star Warriors, De kracht van het bouwen

tentoonstelling 08-04-2017 t/m 04-03-2018

LEGO is een wereldwijd begrip.

Generaties groeien ermee op. De bouwsteentjes hebben in 100 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt, hetgeen uiteindelijk resulteerde in futuristische Star Wars bouwsets.

Vanaf zaterdag 8 april 2017 staat tijdens de expositie LEGO® Star Warriors, de kracht van het bouwen de geschiedenis van Star Wars centraal.

In de magische wereld van het melkwegstelsel toont Speelgoedmuseum Kinderwereld de allereerste sets en de ontwikkeling van het constructiespeelgoed LEGO Star Wars.

May the force be with you!

Het Deense LEGO begon in 1916 met het maken van houten speelgoed. Het bedrijf werd pas beroemd nadat het in 1949 is begonnen met het produceren van de inmiddels wereldbekende rode en witte plastic bouwsteentjes.

In samenwerking met George Lucas, de bedenker van de Star Wars films, creëerde LEGO in 1999 de Star War sets en vandaag de dag is het een van de populairste lijnen van het huidige LEGO.

Behalve de gewone sets bracht LEGO ook UCS (Ultimate Collector Series) op de markt; uitgebreide sets met heel veel blokjes. De Millennium Falcon is de grootste LEGO Star Wars set die ooit is gemaakt. Deze set bestaat uit meer dan 5000 stukjes!

Bij het uitkomen van de eerste Star War film Episode 1: The Phantom Menace  uit de prequeltrilogie, bracht LEGO de eerste Star War set uit. Voor elke film die uitkwam werden sets uitgebracht, gebaseerd op de klassieke trilogie en de tekenfilmserie Star Wars.

Star Wars is een fantasieverhaal over de familiegeschiedenis van Anakin Skywalker en speelt zich af  in het heelal.

Beleef in Kinderwereld het ruimtesprookje dat Star Wars heet en waan je in de wereld van de Jedi (good guys) en de Sith (bad guys). Sta oog in oog met Anakin Skywalker, Obi wan Kenobi, Luke Skywalker, meester Yoda en Darth Vader. Ga de strijd aan met de slechterikken in het heelal en bestuur het ruimteschip Millennium Falcom om te ontsnappen aan het leger van Darth Vader!