Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

LEGO® bouwdagen voor Star Warriors in Kinderwereld!

LEGO® bouwdagen voor Star Warriors in Kinderwereld!

Speelgoedmuseum Kinderwereld staat het hele jaar in het teken van LEGO Star Wars® met de tentoonstelling LEGO® Star Warriors, de kracht van het bouwen.

In het weekend van 19 en 20 augustus 2017 worden voor Star Warriors t/m 12 jaar LEGO wedstrijdbouwdagen georganiseerd. De meest fantasierijke bouwwerken worden beloond met een prijs.

LEGO-verzamelaar Dirk Plug exposeert tot en met 4 maart 2018 met zijn indrukwekkende collectie Star Wars® in het speelgoedmuseum.

De UCS Milennium Falcon is de grootste bouwset in de Star Warscollectie. Het is een ruimteschip dat  bestaat uit meer dan 5000 bouwsteentjes. Momenteel zitten al deze steentjes nog veilig opgeborgen in de doos, achter het glas in de vitrine. Maar, nieuwsgierig als we zijn, willen wij natuurlijk ook wel heel graag weten hoe de Milennium Falcon er uitziet als alle ruim 5000 stukjes zijn getransformeerd tot een enorm ruimteschip.

Leuk om te weten, het wereldrecord MF bouwen staat op 2.53 uur en 27 seconden en is in Berlijn 2007 neergezet door een team van 7 fervente bouwers.

Dirk Plug verlost de bouwset uit zijn isolement en gaat zaterdag 19 en zondag 20 augustus tussen 11 en 17 uur aan de slag met dit enorme project. Onder toeziend oog van de bezoekers gaat Dirk, samen met zijn vrouw Sonja, de Milennium Falcon bouwen.

Is zondagmiddag om 17 uur de MF gereed voor een reis in de ruimte? We gaan het meemaken!   Het evenement is live te volgen via een link op de Facebookpagina van Speelgoedmuseum Kinderwereld.

Niet alleen Dirk en Sonja slaan aan het bouwen.In het museumcafé de Kaleidoscoop staan tafels opgesteld met een enorme hoeveelheid LEGO waarmee kinderen aan de slag kunnen. De creaties worden tentoongesteld in een hiervoor speciaal ingerichte kast. De deskundige jury kiest de meest fantasierijke ruimteobjecten uit. Zowel zaterdag als zondag worden drie bouwers beloond met een prijs.

De bouwwedstrijd voor kinderen vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 tussen 12 en 15 uur.

Het museum is tijdens het weekend geopend tussen 11 en 17 uur.

Neem ook een kijkje op de website van Dirk Plug www.dirkplug.com