Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kunst met kurk | Speelgoedmusem Kinderwereld

Kunst met kurk

Kurk is een natuurlijk  materiaal (schors van de kurkeik) en wordt bijvoorbeeld gebruikt als isolatiemateriaal, vloerbedekking, stop voor het afsluiten van een kruik of fles, schoenzolen, prikbord, enzovoort.

De toepassingen van kurk zijn eindeloos omdat het materiaal licht en veerkrachtig is.

Het laat zich makkelijk bewerken en daarom is het ook uitermate geschikt om er prachtige bouwwerken mee te maken.

 

Speelgoedmuseum Kinderwereld beschikt over een enorme hoeveelheid kurken waar kinderen hun verborgen talenten op los kunnen laten. 

Onder professionele begeleiding van beeldend kunstenaar Marjo Többen organiseert het museum de activiteit Kunst met kurk voor kinderen.

Marjo Többen heeft autonome kunst en vormgeving gestudeerd aan de Academie Minerva en heeft  naam gemaakt met het ontwerpen en maken van gedenkbeelden van natuursteen, metaal, glas en brons.

 

De activiteit Kunst van kurk vindt plaats op zondag 22 februari 2015.

Bovendien zijn er leuke prijsjes te winnendoor de Kunstenaars in de dop.

Er zal een deskundige jury aanwezig zijn die het eindresultaat aan de hand van creativiteit en vormgeving zal beoordelen. Het zou fantastisch zijn als de kinderen hun kunstwerk tijdelijk officieel in bruikleen willen geven aan het museum. In de Kaleidoscoop (museumcafé) zal een kleine expositie worden ingericht met de kurkobjecten zodat andere bezoekers ook kunnen genieten van de Kunst met kurk.

 

De activiteit vindt plaats op zondag 22 februari 2015 tussen 13 en 16 uur.

De entreeprijs voor kinderen t/m 12 jaar bedraagt € 4,00 p.p., inclusief materialen en limonade met wat lekkers.