Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kinderwereld op stoom & smullen in miniatuur

Kinderwereld op stoom & smullen in miniatuur

Kinderwereld op Stoom, demonstratie en expositie oude stoommachientjes & Smullen in miniatuur, pannenkoekjes bakken op oude speelgoedfornuisjes. 

De eerste stoommachine werd voltooid in 1690 en was een op water werkende stoommachine. Veelal werden stoommachientjes als bouwpakketjes aangeboden. Jongetjes (en vaders) konden hiermee alvast hun technische vaardigheden ontwikkelen door ze zelf in elkaar te zetten om vervolgens ermee te kunnen spelen.
Speelgoedmuseum Kinderwereld heeft de kleine overzichtstentoonstelling Kinderwereld op Stoom ingericht met stoommachientjes uit haar eigen collectie. Om deze miniaturen daadwerkelijk tot de verbeelding te laten spreken, wordt op een aantal dagen demonstraties verricht.
Nieuwsgierig geworden en altijd meer willen weten over stoom, kom tijdens de Kerstvakantie naar het speelgoedmuseum en laat u en uw kinderen informeren over een stukje techniek dat aan het begin stond van de industriële revolutie

Koken in miniatuur boeit vrijwel alle kinderen. In de 19e eeuw werden fornuisjes, gemaakt van ijzer of blik, onderdeel van de speelgoedkeukentjes. Zo konden, met name de meisjes, zich spelenderwijs voorbereiden op het leven als een volwassene.
Willen weten hoe ruim 100 tot 150 jaar geleden werd gekookt en gebakken op het speelgoedfornuisje? Behalve kijken naar een mini-expositie van fornuisjes, mogen kinderen tijdens de Kerstvakantie hun eigen pannenkoekjes bakken op originele speelgoedfornuisjes uit de collectie van Kinderwereld.
Dat wordt smullen, zeker weten!

Dit alles is te zien en doen op 2e Kerstdag, 26 december 2013 tussen 11 en 17 uur en zondag 29 december 2013 tussen 13 en 17 uur