Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kinderwereld 50 jaar jong!

Kinderwereld 50 jaar jong!

Het is feest!

In 2019 viert Speelgoedmuseum Kinderwereld zijn 50e verjaardag!

In dit aller-leukste museum van Nederland begint op jonge leeftijd de eerste kennismaking met de museumwereld. Speelgoed vormt het hart van het museum. Het laagdrempelige museum laat speelgoed in al zijn vormen en verscheidenheid zien. Door interactieve presentaties, tentoonstellingen en activiteiten biedt het museum een vertrekpunt voor persoonlijke ontplooiing en levenslang leren.

Grote en kleine bezoekers kunnen kijken naar het speelgoed en zelf spelen in o.a. het oude kruidenierswinkeltje, de knutselkamer, de speelzolder. Op ons buitenterrein spelen jong en oud met Oudhollands speelgoed zoals vliegende Hollanders, stelten, hoepels en tollen.

Al 50 jaar lang heeft het Speelgoedmuseum een warme plek in het hart van onze partners, donateurs en natuurlijk onze talrijke vrijwilligers. Veel mensen die hier als kind zijn geweest komen nu, als ouder of grootouder met hun eigen (klein)kinderen, weer terug. Hier genieten ze van de rijkdom aan informatie, verhalen en speelgoed. Jong en oud verwerven hier vanuit het heden kennis over het verleden. Zo krijgen ze een beeld van hun eigen toekomst en die van anderen.

2019 en 2020 staan bij Kinderwereld geheel in het teken van feest.

De jubileumtentoonstelling laat zien dat er heel wat te vieren is in een mensenleven.

Met speelgoed uit eigen collectie worden in Kinderwereld vele feestjes gevierd. Denk hierbij aan het verjaardagsfeest, Kerst- en Paasfeest, Sinterklaas, Oud- en Nieuw, Sint Maarten, Koningsdag en nog vele feestjes meer.

Het klapstuk van de expositie is de grote Rodermarkt optocht. Elk jaar in de maand september vindt in Roden de Rodermarkt feestweek plaats met op de zaterdag een grote optocht met veel versierde wagens. In het museum kun je de komende tijd de parade bewonderen in miniatuur. Het is een vrolijke optocht van antiek speelgoed op wielen met feestelijk uitgedoste oude poppen en beren.

Kom ook op onze verjaardag en vier het feestje met ons mee!