Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Junk Art en Waterraketten bouwen & lanceren tijdens de zomervakantie

Junk Art en Waterraketten bouwen & lanceren tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie wordt elke woensdagmiddag een activiteit georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

 

Traditiegetrouw worden er weer waterraketten van lege petflessen gebouwd in het museumcafé.

Ready for take-off? Met enige fysieke inspanning wordt met een pomp luchtdruk opgebouwd waarna de raket met spetterend geweld wordt gelanceerd vanaf Cape Kinderwereld. Omstanders ontkomen ook niet aan het rondspattende water tijdens dit zomers waterspektakel; hilariteit alom!

 

De huidige expositie De Spelende Mens, met objecten van beeldend kunstenaar Derek Scholte, loopt ten einde en is nog te bewonderen t/m 31 juli 2016.

Beeldend kunstenaar Derek Scholte maakt kunstobjecten die bestaan uit onderdelen van gebruiksvoorwerpen. Alledaagse dingen, gebutst en vol gebruikerssporen, zijn de elementen die de kunstenaar gebruikt om vorm te geven aan zijn fantasie. Hij bouwt machines en voertuigen die worden bestuurd door figuren op weg naar de wondere wereld die niet bestaat.

Wilt u deze uitzonderlijke tentoonstelling alsnog bezoeken, wacht dan niet te lang. Over een maand gaat de kunstcollectie op reis om te worden getoond in Moskou!

 

Naar aanleiding van deze succesvolle expositie gaan wij tijdens de vakantie nog twee keer de activiteit Junk Art voor Kids organiseren. Kinderen gaan onder begeleiding aan de slag met allerlei afgedankte materialen om deze in de vorm van een kunstobject een tweede leven te geven.

 

Het programma tijdens de zomervakantie ziet er als volgt uit:

Junk Art voor Kids:        

woensdag 20 juli en woensdag 24 augustus tussen 13 en 16 uur.

Entree: € 4,00 p.p. (t/m 12 jr), inclusief materialen en limonade.

Waterraketten bouwen en lanceren:

Woensdag 27 juli, 3, 10 en 17 augustus tussen 13 en 16 uur.

Entree: € 4,00 p.p. (t/m 12 jr), inclusief knutselmateriaal en een raketijsje.

Neem zelf een lege petfles mee!