Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Juniorconservator in Kinderwereld!

Juniorconservator in Kinderwereld!

Julian Beute geïnstalleerd als Juniorconservator in Speelgoedmuseum Kinderwereld!

Wie wordt zijn opvolg(st)er?

Speelgoedmuseum Kinderwereld heeft een juniorconservator.

Julian Beute is door directeur Daniëlle Lokin aangesteld als de eerste juniorconservator van het speelgoedmuseum. Er is een vitrine beschikbaar gesteld waarin kinderen hun eigen verzameling mogen exposeren, aangevuld met speelgoed uit de collectie van Kinderwereld.

Julian speelt, gamet, knutselt en leest graag. In de loop der jaren heeft hij een aardige collectie speelgoed, LEGO en leesboekjes verzameld. Dit kwam het museum in de wandelgangen ten gehore en zo is het idee ontstaan om een juniorconservator aan te stellen.

De eerste mini-expositie vertelt het speelgoedverhaal van een jongen die niet schroomt het door oma gebreide babymutsje op de kop van zijn knuffelbeer te tonen, maar laat ook zijn interesse zien voor techniek. Voetballen, de elektrische trein van opa, maar ook het bouwen met KAPLA en technisch LEGO behoren tot zijn favoriete bezigheden. De collectie van Julian is aangevuld met speelgoedobjecten uit het depot van Speelgoedmuseum Kinderwereld. Hierdoor zie je dat de wijze van spelen door de jaren heen veelal hetzelfde is gebleven, maar dat alleen de uitvoering van het speelgoed is veranderd in eigentijdse materialen zoals kunststof.

Het museum heeft een vitrine beschikbaar gesteld waar kinderen de mogelijkheid krijgen hun eigen speelgoedverzameling tentoon te stellen.

Heb jij ook een verzameling speelgoed die jij graag wilt laten zien aan de bezoekers van het speelgoedmuseum, schrijf dan samen met je ouders een e-mail naar info@museumkinderwereld.nl met als onderwerp ‘juniorconservator’. Vertel ons waarom het speelgoed dat jij verzamelt, en waar jij graag mee speelt, zo belangrijk voor je is. 

 

Wie weet ben jij straks de nieuwe juniorconservator.