Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Heropening Speelgoedmuseum Kinderwereld 5 juni 2021

Heropening Speelgoedmuseum Kinderwereld 5 juni 2021

De deur is van het slot en staat vanaf zaterdag 5 juni 2021 wagenwijd open!

Blij, heel erg blij zijn wij dat het museum weer eindelijk open mag.

Onze medewerkers staan te trappelen om het publiek weer te kunnen ontvangen in een vrolijk museum waar inmiddels al het stof van de afgelopen maanden is weggepoetst.

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling ‘Speelgoed op de loop’. Met Rube Goldberg als de grote inspirator voor deze expositie, waarin de knikker dit seizoen centraal staat.

Ook het buitenterrein heeft tijdens de lockdown een opknapbeurt gekregen. Het grote speelplein is rondom voorzien van een prachtige nieuwe erfafscheiding. In Kinderwereld is zowel binnen als buiten van alles te beleven; behalve kijken naar oud speelgoed, kan er ook volop worden gespeeld.

Om de bezoekers aan Roden een unieke culturele ervaring te bieden, wordt momenteel door de erfgoedkoepel Roden een app ontwikkeld. De erfgoedkoepel in Roden is een cultureel samenwerkingsverband tussen de Historische Vereniging Roon, de Catharinakerk, het Scheepstra Kabinet, Museum Havezate Mensinge en Speelgoedmuseum Kinderwereld. Met deze app kun je straks achter de deuren van de deelnemende instanties kijken. Allerlei informatie in woord en beeld wordt gedeeld met de gebruiker. Zelfs veel Noordenvelders zullen nog verbaasd zijn wat de Brink in Roden te bieden heeft. Wil je wandelen of fietsen, alleen of met je gezin, in de app staan diverse routes die je kunt downloaden. Nog even je nieuwsgierigheid on hold zetten, maar binnenkort is het zover.

Speelgoedmuseum Kinderwereld, het leukste kijk en doe museum van Noord-Nederland, is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11 en 17 uur.

Reserveer hier je ticket https://www.museumkinderwereld.nl/bezoekersinfo/tickets-reserveren/