Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Heel Kinderwereld bakt & Modelspoor LGB

Heel Kinderwereld bakt & Modelspoor LGB

Speciaal voor de Kerst zijn de nostalgische fornuisjes weer van zolder gehaald, de koekenpannetjes en oude serviesjes opgepoetst en het spoor voor de LGB kersttrein uitgelegd.

Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen weer hun eigen pannenkoekjes bakken op oude fornuisjes uit de collectie van het museum.

Wegens groot succes in voorgaande jaren, heeft het museum extra fornuisjes uit het depot gehaald, zodat nog meer kinderen hun aller-lekkerste maaltje zelf kunnen bereiden.

Je hoeft niet echt een Master chef te zijn om te kunnen bakken op een nostalgisch fornuisje, iedereen kan het! In het minirestaurant kunnen kinderen de zelfgebakken pannenkoekjes versieren met suiker, jam of stroop en dan …. smullen maar!

Ook de treintjes hebben in de loop der jaren hun weg/spoor gevonden naar het museumcafé in Kinderwereld. Speciaal voor de papa’s en de opa’s staat deze kerstvakantie de LGB modelspoorbaan centraal.

LGB is een afkorting van Lehmann Gross (Garten) Bahn en deze modeltrein is vooral geschikt om buiten te laten rijden . Het traject van de LGB-Kersttrein loopt door een sfeervol winterlandschap en het spoor wordt bemand door onze enige echte treinenexpert Eugene Pieterse.

Gedurende drie dagen kunt u met al uw vragen over modeltreinen en -locomotieven terecht bij Eugene. Hebt u nog een loc op zolder staan (LGB of half 0) en wilt u deze nog een keer zien rijden, neem haar mee naar het museum. Eventuele kleine reparaties kunnen ter plekke worden verricht.

Tot en met 26 februari 2017 is de tentoonstelling Circus Sarrasani in Kinderwereld en speelgoed in de Piste zeker de moeite van het bekijken waard. Beleef het nostalgische exotencircus in miniatuur en haal herinneringen op aan de grote collectie circus gerelateerd speelgoed.

De activiteiten Heel Kinderwereld bakt en Modelspoorbaan LGB  vinden tijdens de kerstvakantie plaats op 2e Kerstdag, woensdag 28 december en woensdag 4 januari tussen 13 en 16 uur!

Er gelden normale entreeprijzen. Tijdens de vakantie is het museum dagelijks geopend van 11 tot 17 uur. Het museum is gesloten op 1e Kerstdag en oud- en nieuwjaarsdag.