Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Heel Kinderwereld bakt!

Heel Kinderwereld bakt!

Nog even en het hele museum ruikt weer naar zelfgebakken pannenkoekjes.

Al jaren op rij mogen kinderen tijdens de kerstvakantie hun eigen pannenkoekjes bakken op oude nostalgische speelgoedfornuisjes in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

Onze medewerkers zijn al druk bezig met de voorbereidingen van deze succesvolle traditie. De fornuisjes worden opgepoetst en de bordjes en bestekjes van de kinderserviesjes afgewassen. De schortjes hangen inmiddels fris gewassen klaar voor de kleine pannenkoekenbakkers. Compleet met stroop, jam, poedersuiker en limonade wordt het weer volop smullen geblazen.

Kinderen kunnen onder begeleiding komen bakken op 2e kerstdag, woensdag 29 december 2021 en woensdag 5 januari 2022 tussen 13 en 16 uur.

Neem ook zeker een kijkje bij de tentoonstelling ‘Speelgoed op de loop’! De Amerikaan Rube Goldberg is de grote inspirator voor deze expositie. Hij bouwde ingewikkelde machines, waarbij met één handeling het mechanisme in werking werd gezet: actie geeft reactie. In ‘Speelgoed op de loop’ wordt speelgoed getoond, waarbij eerst een handeling moet worden verricht, alvorens het speelgoed in beweging komt. De knikker speelt hierin een centrale rol. Naast het oude knikkerspel, de voorloper van de flipperkast, tref je centraal in de ruimte een grote knikkerbaan à la Rube Goldberg aan. Deze machine zet je zelf in beweging door middel van een ingenieus mechanisme die de knikker naar de spits van de toren brengt. De knikker wordt gelanceerd en vindt zijn weg door tunnels en langs allerlei ingewikkelde obstructies. Met Gravitrax mag je zelf een ultra modern knikkercircuit bouwen.

Een bezoek aan Speelgoedmuseum Kinderwereld is tijdens de kerstvakantie een van de leukste uitstapjes voor de hele familie!

Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag tussen 11 en 17 uur en gesloten op 1e Kerstdag, Oud- en Nieuwjaarsdag.

Er gelden normale entreeprijzen. Bij voorkeur online reserveren via onze online ticketservice op deze website. Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht en wordt alleen toegang verleend met een geldig coronatoegangsbewijs.