Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Heel Kinderwereld Bakt!

Heel Kinderwereld Bakt!

Hét evenement in december voor kinderen tot en met 12 jaar is toch wel het pannenkoekjes bakken in Kinderwereld.
De oude fornuisjes, pannetjes, serviesjes en bestekjes worden tijdens de kerstvakantie weer van zolder gehaald en opgepoetst.

Het pannenkoekjes bakken is intussen uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende kersttraditie in Speelgoedmuseum Kinderwereld. Niet alleen de kinderen bakken graag hun eigen pannenkoekjes, menig ouder of grootouder snoept graag een beetje mee.
Het museumcafé de Kaleidoscoop wordt omgedoopt tot pannenkoekenrestaurant. De jeugdige bakkers worden in een heus bakkersschort gestoken en mogen vervolgens hun eigen pannenkoekjes bakken op de antieke fornuisjes uit de collectie van Kinderwereld. Versierd met stroop, jam en/of poedersuiker, worden de baksels geserveerd op bordjes van kinderserviesjes en gegeten met minibestekjes. Uiteraard staat de limonade ook weer klaar, want bakken maakt dorstig.

Gehuld in een onmiskenbare baklucht, is Kinderwereld tijdens de Kerstvakantie the place to be!
Behalve het bakken van pannenkoekjes is er nog zo veel meer te zien en te beleven in het museum. Het bekijken van de vaste collectie speelgoed en de tentoonstelling Mickey viert feest is zeker de moeite waard, maar er kan ook volop worden gespeeld. De hele familie kan zowel binnen als buiten letterlijk uit de voeten.

Het kerstevenement Pannenkoekjes bakken vindt plaats op woensdag 26 december (2e Kerstdag), vrijdag 28 december en zondag 30 december 2018 tussen 13 en 16 uur.
Er gelden normale entreeprijzen, inclusief activiteit en limonade voor de pannenkoekenbakkers.

Tijdens de kerstvakantie en op 2e kerstdag is het museum dagelijks geopend tussen 11 en 17 uur.
Het museum is gesloten op 1e Kerstdag, Oud- en Nieuwjaarsdag.