Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Gekleurd Grijs aan de knikker!

Gekleurd Grijs aan de knikker!

Er is van alles aan de knikker in de Kinderwereld.

Tijdens de tentoonstelling ‘Speelgoed op de Loop’ maken deelnemers van Gekleurd Grijs kennis met speelgoed dat door middel van actie een reactie teweeg brengt. De knikker speelt een grote rol tijdens deze expositie. Te zien zijn onder andere antieke knikkerbiljarts, jodelbanen, duw- en trekspeelgoed, kortom speelgoed dat door een simpele handeling in beweging wordt gezet.

Centraal in de zaal is een grote ‘machine’ gebouwd. Rube Goldberg was de grote inspirator voor dit enorme knikkerproject. Hij bouwde machines die met één handeling in beweging werden gezet. Het object, waarmee de machine werd gestart, volgde een heel traject waarbij onderweg vele obstakels werden overwonnen.

Tijdens ‘Speelgoed op de loop’ kan de bezoeker eigenhandig de grote speelse knikkertoren in beweging zetten en zich verbazen over wat je allemaal met een knikker kunt doen. Maar, ook zeker net zo leuk, kan op de buitenspeelplaats nog altijd een ouderwets potje worden geknikkerd.

Deelnemers van GG ontvangen bij de entree een knikkerzakje met knikkers waarmee ze allerlei spelletjes kunnen spelen. In het museumcafé is een grote tafel ingericht met diverse oude knikkerspellen, maar ook buiten op het grote ouderwetse speelplein kan ouderwets worden geknikkerd. Lukt het jou punten te scoren op het knikkerbiljart? Krijg jij de knikkers nog in de knikkerpot gemikt of door de poortjes van een knikkerspel? Ga de uitdaging aan en kom knikkeren in Kinderwereld op dinsdag 7, 14 of 21 september tussen 11 en 17 uur! Na afloop mag u als herinnering het knikkerzakje met knikkers meenemen naar huis.

Telefonisch reserveren via 050 5018851 want vol is vol!

Brink 31, 9301 JK Roden. Tel. 050 5018851