Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Feestelijk Museumweekend in Speelgoedmuseum Kinderwereld

Feestelijk Museumweekend in Speelgoedmuseum Kinderwereld

Feestelijk Museumweekend in Speelgoedmuseum Kinderwereld!

 

Speelgoedmuseum Kinderwereld viert een feestje.

Het houten onderstel van de ouderwetse draaimolen op het speelplein is door een aantal vrijwilligers vervangen door een stalen constructie. In weer en wind is de afgelopen winter keihard gewerkt om de molen veilig te stellen voor de toekomst. Kinderen kunnen de komende tientallen jaren weer volop genieten van de kleurrijke molen uit de jaren dertig van de vorige eeuw, opgeluisterd met originele draaiorgelmuziek.

 

Het museumweekend staat zaterdag in het teken van Junk Art voor Kids. In aansluiting op de lopende tentoonstelling De Spelende Mens, met werk van beeldend kunstenaar Derek Scholte, wordt door de kunstenaar zelf een workshop gegeven voor kinderen.

De zondag staat volledig in het teken van de draaimolen met een aantal knutselactiviteiten voor kinderen tot en met  12 jaar.

Tijdens dit feestelijke weekend mogen alle bezoekers, klein of groot,  op zaterdag 23 en zondag 24 april het museum bezoeken voor maar € 2,50 per persoon!

 

Het programma tijdens het museumweekend ziet er als volgt uit:

Zaterdag 23 april 2016 tussen 13 en 16 uur: Junk Art voor Kids. Deze workshop wordt gegeven door beeldend kunstenaar Derek Scholte, waarvan momenteel de tentoonstelling De Spelende Mens nog te bewonderen is tot en met 31 juli           2016 in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

Zondag 24 april 2016 tussen 13 en 16 uur: Molendag in Kinderwereld. De activiteiten bestaan uit het maken van windmolentjes en draaimolentjes aan de hand van bouwplaatjes en allerhande materialen.

Gedurende de hele dag draait de molen feestelijk zijn rondjes op het speelplein.

 

Behalve de activiteiten tijdens het Museumweekend is er nog zoveel anders te zien en te doen in Kinderwereld. Kijken naar een unieke collectie antiek speelgoed en wisseltentoonstellingen, maar ook zelf spelen, binnen en buiten met nostalgisch speelgoed, maakt een uitstapje naar het speelgoedmuseum onvergetelijk.

 

Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11 tot 17 uur.