Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Cape Kinderwereld is geopend!

Cape Kinderwereld is geopend!

Activiteit waterpret met de waterraket: raketten bouwen en lanceren tijdens de zomervakantie in Speelgoedmuseum Kinderwereld!

Jaarlijks gaan wij met de kinderen in de grote vakantie waterraketten bouwen van lege petflessen. De een houdt het eenvoudig, de ander maakt er een waar kunstwerk van. Aan de knutseltafels in het museumcafé worden, onder begeleiding van medewerkers, de meest flitsende raketten gefabriceerd. Vervolgens wordt vanaf het lanceerplatform ‘Cape Kinderwereld’ de raket door middel van een ingenieus ‘fietspompsysteem’ met grote kracht de lucht ingeschoten. Rondspattend water en vliegende raketten zorgen voor veel hilariteit onder de toeschouwers.

Wil jij ook zo’n raket bouwen en zelf lanceren, kom dan op de woensdagmiddag naar Speelgoedmuseum Kinderwereld. Vraag aan je (groot)ouders een lege petfles (plastic limonadefles) en neem deze mee naar het museum. Geen fles binnen handbereik, Speelgoedmuseum Kinderwereld heeft er altijd een aantal op voorraad.

De activiteit vindt plaats op woensdag 21 en 28 juli en op woensdag 4 en 11 augustus tussen 14 en 16 uur. De bouwers krijgen bij de entree een tegoedbon voor een gratis raketijsje!

De entreekosten voor kinderen van 4 t/m 12 jr bedragen € 4,50 p.p., inclusief activiteit en gratis ijsje. Volwassenen betalen € 6,50 p.p. Reserveren kan via onze website: https://www.museumkinderwereld.nl/bezoekersinfo/tickets-reserveren/

 Als je toch eenmaal in het museum bent, neem dan ook een kijkje in de tentoonstelling ‘Met speelgoed op de loop’. De expositie is bijna klaar, maar jullie mogen alvast even rondneuzen tussen alle oude knikkers, knikkerspellen en speelgoed dat loopt, rolt en rijdt. Centraal in de ruimte staat een mega grote toren waar jij met behulp van een knikkertransportsysteem knikkers door tunnels en langs allerlei obstakels kunt laten rollen.

Er is dus van alles aan de knikker in Kinderwereld!

Kortom, een bezoekje aan Kinderwereld is een leuk dagje uit voor de hele familie!