Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Bombari in Kinderwereld, feestelijke prijsuitreiking winnaars Oktobermaand Kindermaand

Bombari in Kinderwereld, feestelijke prijsuitreiking winnaars Oktobermaand Kindermaand

Zondag 30 oktober was het feest in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

Oktobermaand Kindermaand (OKM) bestaat inmiddels 15 jaar, dus alle reden voor een feestje!

Onder grote belangstelling zijn in het museum de prijswinnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd die was uitgeschreven tijdens de Oktobermaand Kindermaand.

Kinderen zijn in grote getale met hun ouders naar Kinderwereld gereisd en feestelijk onthaald door Marieke Vegt en Helma Kwast van K&C Drenthe. Marieke en Helma zijn onder andere  de dames achter het succes van de OKM.

Genietend van de koffie, thee, limonade en gebak, werden de genodigden getrakteerd op een spectaculair optreden van Jeugdcircus Bombari uit Assen. De circusartiesten blonken uit in het jongleren, balanceren op eenwielers en voerden adembenemende acrobatische stunts uit.

De spanning was inmiddels te snijden, want  hierna was het eindelijk tijd voor de grote prijsuitreiking.Jurylid en fotograaf Sijtze Veldema was de zware taak toebedeeld om uit alle inzendingen de drie beste foto’s te kiezen.  Daniëlle Lokin, directeur van Speelgoedmuseum Kinderwereld, viel de eer te beurt om de prijswinnaars bekend te maken en het daarbij behorende prijzenpakket te overhandigen.

De winnaars van de fotowedstrijd Oktobermaand Kindermaand 2016 zijn:

  • derde prijs: Ruben Meijer, 4 jaar uit Noord Sleen,
  • tweede prijs: Annemarie Suurd, 5 jaar uit Assen
  • eerste prijs: Juul Ellen, 7 jaar uit Eelde. Bovendien ging prijswinnares Juul naar huis met een gratis uitstapje naar een Landal Green Parc voor het hele gezin.

Nadat de prijzen waren uitgereikt, konden de kinderen deelnemen aan de knutselactiviteit Clownsmaskers maken in het kader van de tentoonstelling Circus Sarrasani in Kinderwereld, speelgoed in de piste.

Op deze prachtige herfstdag kon er buiten op het plein nog even lekker stoom worden afgeblazen en kunnen we terug kijken op een fantastische en feestelijke dag!